20. 06. 2012 Nadácia Pontis

Tizenegy város csatlakozott a projekthez

Tisztább, szebb lett a környezet

80 aktivista dolgozott az elmúlt hétvégén A mi városunk önkéntes projekt keretében. Kassán 11 szervezet csatlakozott a rendhagyó kezdeményezéshez. Több intézmény és közterület is megszépült, tisztább lett a projektnek köszönhetően, mely a legnagyobb önkéntességi alapon szervezett rendezvény Szlovákiában, sőt egész Közép-Európában. Lényege, hogy a különböző vállalatok és nonprofit szervezetek munkatársai ingyen végezik a közösség javát szolgáló munkát. Anna Podlesná, a rendezvényt 2007 óta szervező Pontis Alapítvány programkoordinátora arról tájékoztatta lapunkat, hogy Kassán 11 intézmény 80 aktivistája csatlakozott az idei kezdeményezéshez. Munkájuk gyümölcse egyebek mellett az, hogy a mentálisan sérült színészeket tömörítő Hopi Hope színház díszletekkel gazdagodott a szeptemberi bemutatóra, megszépült a krízisközpont udvara, és tisztábbak lettek a tömegközlekedési eszközök megállói is. „A résztvevők száma azt bizonyítja, hogy Kelet-Szlovákiában is van értelme A mi városunk projektnek. Mindegy, hogy kis-, közép-, vagy nagyvállalatok csatlakoznak-e, a lényeg, hogy segítenek a nonprofit szervezeteknek, melyeknek gyakran nincs elegendő pénzük, se kapacitásuk, hogy megszépítsék környezetüket” – közölte Podlesná.  Kassán kívül Pozsony, Igló, Galánta, Szered, Vágsellye, Trencsén, Galgóc, Simony, Liptóújvár és Zsolna vett részt az akcióban. A 11 hazai városban összesen 4900 önkéntes serénykedett.