19. 12. 2017 Nadácia Pontis

V Dobrej sieti najširšiu 4G LTE sieť potvrdilo vyše 11 700 zákazníkov O2

Do Dobrej siete od O2 sa zapojilo až 11 709 zákazníkov, ktorí sa takto presvedčili o výhodách najširšej 4G LTE siete na Slovensku.

Súťažiaci tiež prispeli na dobrú vec, a to na projekt Generácia 3.0 od Nadácie Pontis zameraný na moderné vzdelávanie mladých a podporu inovatívnych učiteľov.

Geolokačná aktivita Dobrá sieť mala veľmi jednoduché a prehľadné pravidlá. Stačilo byť zákazníkom O2 a označiť sa v ktorejkoľvek z takmer 2000 obcí pokrytých 4G LTE signálom, ktorý od septembra 2017 pokrýva už vyše 90% populácie Slovenska. Zákazníkov telefón musel byť prihlásený do 4G LTE siete, aby sa označenie mohlo uskutočniť. Cieľom aktivity bolo dať zákazníkom možnosť, aby sa sami mohli presvedčiť o kvalite O2 siete, a zároveň tak potvrdiť najširšiu sieť 4G LTE na Slovensku. Všetky označenia zákazníkov môžete nájsť na stránke Dobrej siete, ktorá zostáva aj naďalej dostupná na www.dobrasiet.o2.sk.

Dobrá sieť zaznamenala až 14 144 súťažných checknutí, pričom najviac ich bolo v bratislavskej mestskej časti Ružinov s počtom 324. „Za každé súťažné checknutie sme venovali 50 centov Nadácii Pontis. Súťažiaci teda prispeli sumou vyše 7000 EUR na ich vzdelávací projekt Generácia 3.0,“ povedala hovorkyňa O2 Slovakia Tereza Molnár.

Za posledný rok pokrylo O2 vlastnou 4G LTE sieťou 1080 nových lokalít, čím koncom septembra sprístupnilo 4G LTE signál už pre 90,6 % populácie. Operátor s budovaním siete pokračuje ďalej a jej rozširovaniu sa plánuje venovať aj v budúcom roku.