23. 02. 2022 Sociálne inovácie

Vysokoškoláci a vysokoškoláčky sa môžu stať súčasťou tímu Budúcnosť INAK

Otvárame prihlasovanie do jarného cyklu mentorského programu.

Mentori sú v centrách Budúcnosť INAK dôležitým článkom. Pomáhajú koordinátorom pripravovať jednotlivé aktivity a podporujú deti pri rozvíjaní podnikavosti, mäkkých a digitálnych zručností. Zároveň si budú môcť vyskúšať prácu s deťmi, rozšíriť si svoje vedomosti a zručnosti, a získať aj príležitosť na odborný rast.

„Prax v centre bola pre mňa veľká skúsenosť, či už fyzicky alebo potom cez online, a určite by som ju odporučila každému. Naučila ma, ako sa dá ešte lepšie pracovať s deťmi, ako sa im venovať inak, ako ich povzbudiť, podporiť, objaviť v nich niečo nové,“ hovorí Michaela, študentka Trnavskej univerzity, ktorá program absolvovala v roku 2020 a následne sa stala pevnou súčasťou tímu Budúcnosť INAK.

Michaela (vľavo) v trnavskom klube Budúcnosť INAK.

Cesta mentora začína 12-hodinovými bezplatnými vzdelávacími tréningmi. Študenti si rozšíria vedomosti aj zručnosti v témach:

• neformálne vzdelávanie (hlavné princípy, kompetencie, metódy a techniky),
  • inkluzívne vzdelávanie v praxi (formálne vnímanie inklúzie a skutočný význam, piliere, princípy),
  • skupinová dynamika (základné pravidlá, charakteristické prvky a faktory),
  • pozitívny manažment správania a rešpektujúci prístup (cyklus manažmentu správania, konkrétne techniky).

Lektormi, ktorí prevedú študentky a študentov jednotlivými blokmi, sú top experti z oblasti vzdelávania: Viktor Krížo z Inklucentra 12 rokov pôsobil ako špeciálny pedagóg; Anna Symington-Maar, spoluzakladala leadership program Teach for Slovakia a viac ako 10 rokov sa venuje inkluzívnemu vzdelávaniu; Martin Kuruc, pôsobí na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského, dlhodobo sa venuje rozvíjaniu mäkkých zručností, práci so skupinou.

Nadviazali sme spoluprácu s Trnavskou univerzitou, Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici a najnovšie aj Univerzitou Komenského. Tréning študentom ich kmeňová univerzita uzná ako pedagogickú prax alebo súčasť predmetu.

Bližšie informácie o programe Budúcnosť INAK, pôsobení mentorov aj konktaktný formulár nájdete na webovej stránke. Prihlásiť sa je možné do 6. marca 2022.

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.