Oblasti podpory

V roku 2017 podporil Nadačný fond Lidl tieto projekty:

Publikácia o prvej pomoci "Kamil a psík zdravotník"

Publikácia o prvej pomoci „Kamil a psík zdravotník“ pre žiakov 2. a 3. ročníkov základných škôl nadväzuje na knižky o dopravnej výchove. Zatiaľ, čo kniha „Kamil a Emil na cestách“ je určená žiakom druhého a tretieho ročníka základných škôl, kniha „Ako Kamilko stretol Emilka“ je venovaná žiakom materských škôl predškolského veku.

Žiaci spolu s ich triednymi učiteľmi dostali zadarmo publikáciu o prvej pomoci. Stostranová knižka sprostredkúva najdôležitejšie informácie z oblasti poskytovania prvej pomoci, ochrany zdravia a prevencii pred úrazmi. Obsahuje tiež úlohy, ktoré pomôžu žiakom a učiteľom zopakovať si konkrétnu tému. Súčasťou knižky je aj záverečný kvíz.

Všetky tri publikácie sú voľne dostupné aj v PDF-verzii na internetovej stránke: https://www.lidl.sk/sk/knizky-pre-skolakov.htm

Set prístrojov pre novorodenecké oddelenia

Set prístrojov zostavený tak, aby pomohol novorodenca vyliečiť alebo aspoň stabilizovať do príchodu transportného tímu, ktorý ho prevezie na špecializované novorodenecké pracovisko. Lôžko umožní udržanie telesnej teploty po narodení a dobrý prístup k pacientovi. K dispozícii je prístroj na dýchanie, ktorým je možné za dieťa dýchať, alebo mu pri dýchaní pomôcť. Saturáciu krvi kyslíkom vyhodnocuje monitor – pulzný oxymeter. Prístroj navyše umožní každému, aj zdravému novorodencovi, na druhý deň po narodení vykonať skríningové vyšetrenie, ktoré má odhaliť závažné vrodené vývojové chyby srdca. Set obsahuje aj dávkovač liekov alebo infúznych roztokov.

Tematicky by malo ísť o pokračovanie podpory nemocníc s možným prepojením na prvú pomoc. Lidl SR pokračuje aj v podporovaní škôl a vo výstavbe detských ihrísk.

Dobrovoľnicky program: Zamestnanecký program dobrovoľníctvo – trial

Dobrovoľnícka akcia zamestnancov realizovaná v 5 mestách na Slovensku, v ktorých má Lidl najväčšie zastúpenie predajní. V každom meste boli vytipované 3 centrá, ktoré potrebujú pomôcť. V Ružinove maľovali plot v komunitných záhradách, v petržalskom Skateparku čistili a upratovali skladové priestory. V Nitre maľovali vnútorné priestory bezpečného domova pre matky s deťmi. V Žiline sa prispelo ku skrášlenie materského centra. V Košiciach maľovali a skladali nábytok v materskom centre STOnožka. Vybranému centru v každom meste bol ako bonus venovaný grant vo výške 250-300€.