O projekte

Ako LIDL plienky Lupilu pomáhajú deťom

„Od začiatku v dobrých rukách“ je projekt, ktorý pomáha rodinám s deťmi vo veku do 3 rokov, ktoré majú vážne zdravotné ťažkosti alebo iné znevýhodnenie. Za projektom stojí obchodný reťazec Lidl v spolupráci s Nadáciou Pontis a v neposlednom rade samotní zákazníci Lidla, ktorý kúpou plienok prispejú na dobrú vec.

Za každé predané balenie plienok vlastnej značky reťazca Lupilu, venuje Lidl 10 centov tým, ktorí pomoc potrebujú najviac. Týždenne podporia 1 príbeh, pričom forma pomoci zohľadňuje individuálne potreby a situáciu každej rodiny.

Nachádza sa vaša rodina v neľahkej životnej situácií a potrebujete pomoc? Dajte nám o sebe vedieť. Každému zaslanému príbehu budeme venovať náležitú pozornosť. Počas celého roka budeme priebežne vyberať tie, ktoré našu pomoc potrebujú najviac.

Podporíme príbehy, kde:

• chýbajú financie, ktoré by mohli zlepšiť zdravotný stav dieťaťa (zdravotné pomôcky, rehabilitácie, liečebné procedúry, a pod.),
  • sa rodiny s malými deťmi ocitli z viacerých dôvodov v neľahkej situácií – finančnej či sociálnej.
Dajte nám o sebe vedieť

Filipko

Príbeh č. 51

Ročný Filipko sa mal narodiť ako zdravý chlapec. Po narodení sa však objavili rôzne diagnózy. Vďaka projektu a finančnej pomoci vo výške 2 500 € bude môcť znova rehabilitovať v centre, ktoré mu vyhovuje, a pomôže mu aj biolampa.

Maťko

Príbeh č. 50

Diagnostikovali mu rázštep chrbtice s trojkomorovým hydrocefalom. Vďaka projektu a finančnej pomoci vo výške 2 500 € bude môcť aj naďalej rehabilitovať, absolvovať rôzne terapie a plávanie. A na všetky miesta ho rodičia jednoduchšie odvezú vďaka palivovej karte.

Sofia

Príbeh č. 49

Sofii sa aj napriek veľmi nepriaznivým prognózam darí napredovať. Bojuje s detskou mozgovou obrnou, hydrocefalom, epilepsiou a ďalšími diagnózami. Vďaka projektu a finančnej pomoci vo výške 2 500 € bude môcť absolvovať viaceré účinné rehabilitácie.

Mirko

Príbeh č. 48

Mirka trápia rôzne zdravotné problémy, aj keď lekári zatiaľ nestanovili presnú diagnózu. Má však milujúcich rodičov a preto vďaka projektu a finančnej pomoci vo výške 2 500 € bude môcť aj naďalej rehabilitovať. Poslúži mu aj biolampa.

Janko

Príbeh č. 47

Takmer 3-ročného Janka z Detvy charakterizuje obrovská vôľa žiť. Jankov život ovplyvňuje detská mozgová obrna. Vďaka projektu a finančnej pomoci vo výške 2 500 € bude mať možnosť absolvovať ďalšie rehabilitácie, ktoré mu veľmi pomáhajú.

Tobiáš

Príbeh č. 46

Narodil sa ako zdravý chlapček. Po jednom očkovaní sa však všetko zmenilo. Objavili sa záchvaty a diagnostikovali mu epilepsiu – Westov syndróm. Vďaka projektu a pomoci vo výške 2 500 € môže Tobiáš absolvovať pravidelné rehabilitácie a muzikoterapiu.

Mia

Príbeh č. 45

Rodičia s Miou usilovne cvičia, rehabilitujú a absolvujú všetky lekárske vyšetrenia, aby sa raz postavila na vlastné nohy a povedala svoje prvé slová. Vďaka projektu a finančnej pomoci vo výške 2 500 € absolvuje Mia viacero terapií a pomôže jej aj biolampa.

Vladko

Príbeh č. 44

Vladko bude mať 2 roky a každý jeho pokrok robí rodičom obrovskú radosť. Vďaka projektu a finančnej pomoci vo výške 2 500 € bude mať Vladko možnosť absolvovať viacero rehabilitácií a terapií, vďaka ktorým sa bude naďalej rozvíjať.

Peťko

Príbeh č. 43

Aj napriek zdravotným problémom, s ktorými Peťko bojuje, sa nikto v jeho rodine nevzdáva. Vďaka projektu a finančnej pomoci vo výške 2 500 € absolvuje dôležité rehabilitácie, vďaka ktorým sa jedného dňa snáď bude plnohodnotne hrať so svojimi rovesníkmi.

Prečítajte si o príbehoch viac