Aj keď je Tesco spoločnosťou s celosvetovou pôsobnosťou, vždy sa snaží byť dobrým susedom miestnym komunitám. Aj s týmto zámerom vznikol Nadačný fond Tesco, ktorý v sebe spája potenciál samotnej firmy, jej zamestnancov, dodávateľov, ale aj obchodných partnerov a zákazníkov, pričom sa snaží pomáhať tam, kde je to najviac potrebné.

Tesco je aj na Slovensku lídrom v boji proti plytvaniu potravinami, zároveň aj jedným z lídrov spoločenskej zodpovednosti a realizuje projekty ako Potravinová zbierka pre ľudí v núdzi alebo grantový program „Vy rozhodujete, my pomáhame“.

Vy rozhodujete, my pomáhame

Grantová výzva „Vy rozhodujete, my pomáhame“, podporuje projekty zamerané na zlepšenie komunitného prostredia, napríklad obnova detského ihriska, rozvíjanie športových aktivít pre deti v škôlke či skrášlenie verejného priestranstva.

Výzva je určená pre neziskové organizácie, obce, školy, príspevkové organizácie.

Celkovo bude medzi 231 projektov prerozdelená suma 169 400 eur. O víťazovi rozhodnú zákazníci, ktorí budú hlasovať v obchodoch Tesco a vyberú organizácie, ktoré získajú granty vo výške 1300 eur, 600 eur a 300 eur.

Načítať ďalšie