Nadačný fond Bekaert pomáha v Nadácii Pontis

Nadačný fond bol zriadený v roku 2017.

2017

V roku 2017 boli zrealizované tri projekty – prijímateľmi boli občianske združenie Priateľstvo Hlohovec – De Panne a v dvoch projektoch Mesto Sládkovičovo. Zamerané boli na podporu kultúrnych aktivít. Okrem nich boli z financií fondu podporené komunitné aktivity v miestach pôsobenia firmy Bekaert – v Hlohovci a v Sládkovičove.

2018

Nadačný fond Bekaert pomáha v Nadácii Pontis v roku 2018 podporoval najmä projekty venujúce sa podpore zdravia, resp. prevencii a to v rámci zamestnaneckého grantového programu, ktorý sme vyhlásili v apríli 2018. V tomto programe bolo podporených 14 žiadostí a okrem nich získali priamu podporu z fondu ešte dva projekty.

Podporené projekty v roku 2018:

• Podpora talentovanej futbalovej mládeže v Bučanoch –  usporiadanie turnaja, kde sa použili nové siete a lopty.
  • Model s počítačovým vyhodnotením kardiopulmonálnej resuscitácie – zakúpenie modelu na kardiopulmonálnu resuscitáciu na výuku prvej pomoci.
  • Špeciálne terapie – zriadenie rehabilitačnej miestnosti pre deti.
  • Zamestnanecký grantový program 2018 –  Vďaka projektu bol kúpený špeciálne upravený bicykel pre hendikepovaného Lukáška, čím sa mu významne zvýšila možnosť využívať svoj voľný čas a sebavedomie.
  • Podpora športu bez vekového obmedzenia, podpora a rozvoj telesnej kultúry – podporenie olympiády pre prvákov zo škôl okresu Hlohovec, kde deti súťažili v duchu olympiády a absolvovali netradičné športové disciplíny.
  • Prevenciou k bezpečnosti v doprave – vybudovanie dopravného ihriska pre deti a zakúpenie bicyklov a kolobežiek.
  • Priechod pre chodcov HT – zabezpečenie prechodu pre chodcov, aby autá spomaľovali, a prostredníctvom výstražných svetiel aj zvýšili bezpečnosť v celej obci.
  • Letný tábor a deň športu – Prínosom projektu bol nákup zvukovej techniky, osvetlenia, športové potreby slúžia pre deti, mládež, dospelých ľudí, aby mali kde tráviť voľný čas.
  • Športom k zdraviu – nákup minibránok do telocvične a aj športových dresov pre žiakov na súťaže.
  • Európske hry detí v atletike Brno – deti sa zúčastnili Európskych atletických hier v Brne a zaplatilo sa im ubytovanie a štartovné.
  • Šúrovský beh pre zdravie – zabezpečenie občerstvenia a cien pre prvý ročník Šúrovskej míle zdravia.
  • Obnova športového vybavenia KST Zentiva Hlohovec – obnova športového vybavenia, zakúpenie stolov pre stolný tenis.
  • Hravo – zdravo – zveľadenie školského dvora, aby tam deti mohli rozvíjať pohybové a aj environmentálne aktivity.
  • Dopraváčik – postavenie dopravného ihriska, ktoré slúži na zvýšenie dopravnej gramotnosti u detí.
  • Modernizácia výchovno-vzdelávacieho procesu na praktickom vyučovaní SOŠT Hlohovec – modernizácia výchovno-vzdelávacieho procesu prostredníctvom zakúpenia 5 cvičných panelov.
  • Bajky – renovácia 20 bicyklov, ktoré budú použité v systéme bikesharingu v Prešove.

V prípade otázok kontaktujte:

Pavol Pikla

programový manažér

pavol.pikla@nadaciapontis.sk

Paľo je súčasťou tímu, ktorý sídli v Žiline. Spravuje Nadačný fond Bekaert pomáha, Nadačný fond Dell, Nadačný fond Embraco, Nadačný fond Metro, Nadačný fond PSA Slovakia a Nadačný fond Unilever.