Nadačný fond Mobis v Nadácii Pontis

Nadačný fond Mobis v Nadácii Pontis ponúka finančnú podporu na rôzne projekty na podporu vzdelávania a komunity. S ich pomocou bolo niekoľko škôl schopných zrekonštruovať svoje priestory a rozšíriť sa o odborné učebne. V komunitách zas zlepšujú podmienky pre relax a podporujú rôzne športové podujatia, napríklad Žilinské blatíčko a medzinárodné cyklistické podujatie Okolo Tatier. Podpora sa zameriava aj na nemocnice či kúpele.

Zamestnanecké granty

Možností na rozvoj v regióne je naozaj veľa a preto každý rok ponúkame našim zamestnancom grantový program, pomocou ktorého môžu odporučiť konkrétny projekt a sami priložiť ruku k dielu.

V roku 2019 sa do zamestnaneckého grantu prihlásilo rekordných 51 projektov so zameraním na zlepšenie podmienok v žilinskom a trenčianskom kraji. Podarilo sa nám podporiť 49 projektov v rôznych oblastiach:

Zlepšujeme podmienky v slovenských školách

Materské, základné či stredné školy sú aj napriek kvalitným pedagógom mnohokrát v zlom stave. S kultivovaním školských priestorov sa však zlepší bezpečnosť a možnosti vzdelávania žiakov.

Podporujeme športové aktivity

Pravidelne podporujeme športové aktivity, kluby a podujatia a povzbudzujeme tak k fyzickej aktivite a zdraviu. V minulosti sme podporili napr. amatérsky prekážkový beh Žilinské Blatíčko v Lesoparku Chrasť v Žiline, medzinárodné cykloturistické podujatie Okolo Tatier, ktoré organizuje Cykloklub Nižná v spolupráci s obecnými úradmi v Nižnej a v Ždiari, Mládežnícký basketbalový klub Victoria Žilina, Športový klub Gbeľany, TJ JEDNOTA Bánová, o.z., Lovec – Kysucký lukostrelecký klub, OZ Akurad s novou posilňovňou v Kunerade, a mnoho ďalších.

Záleží nám na kultúrnych a voľnočasových aktivitách

V roku 2019 sme podporili Festival Hviezdne noci Bytča, kde bolo uvedených v priebehu 4 dní 102 podujatí z oblasti divadla, filmu, literatúry a hudby, grant tiež získali napr. organizácie na podporu ľudových tradícií v regióne, zrekonštruovali sme časť podlahy v Kostole sv. Michala v Turí, v obci Martinček sme vytvorili Športovo-oddychovú zónu, atď.