Férový hráč na trhu

Za poctivý a výnimočný prístup k zákazníkom, dodávateľom a ďalším partnerom.

Ocenenie Férový hráč na trhu je zamerané na firmy s výnimočným prístupom k zákazníkom a/alebo dodávateľom, ako aj férovým prístupom k ďalším subjektom na trhu, ktorý by mohol byť inšpiráciou a vzorom pre ostatné spoločnosti. Hodnotia sa najmä aktivity uskutočnené v roku 2017. V tejto kategórii oceňujeme:

• uvádzanie zodpovedných a inovatívnych produktov a služieb na slovenský trh alebo zahraničné trhy (napr. rozvojových či transformujúcich sa krajín). Konkrétne môže ísť o produkty pre znevýhodnené skupiny zákazníkov, zavedenie nástrojov chrániacich ohrozené skupiny užívateľov, produkty s mimoriadnou kvalitou, spoločenskou inováciou alebo výrazne ústretovou zárukou nad rámec zákona;
  • nadštandardnú starostlivosť o zákazníkov, napr. programy zamerané na spokojnosť zákazníkov, nie však na úkor vzťahov s dodávateľmi a odberateľmi;
  • čestné jednanie s partnermi, napr. vytváranie etického a transparentného podnikateľského prostredia, zavedenie a dodržiavanie jasných, transparentných a prehľadných pravidiel pre zákazníkov či dodávateľov, etická reklama a marketing, zverejňovanie obchodných podmienok zrozumiteľným spôsobom, nadštandardné riešenie sťažností a reklamácií;
  • podpora dodávateľov v rámci celého dodávateľského reťazca, ktorý môže siahať aj do zahraničných krajín, napríklad skvalitňovanie ich fungovania a zodpovedného prístupu či platobné podmienky, ktoré dodávateľom zabezpečujú finančné zdravie a udržateľnosť.

Komisia sa môže rozhodnúť udeliť v tejto kategórii dve ocenenia – pre veľkú firmu a malú/strednú firmu.

Čo odporúčajú členovia hodnotiacej komisie?

Člen hodnotiacej komisie Martin Mazág

KONZULTÁCIE: S vašimi otázkami ohľadom nominácie v kategórii Férový hráč na trhu vám rád pomôže Beáta Fekiačová (beata.fekiacova@nadaciapontis.sk, tel. – 02/ 5710 8126, mobil - 0918 058 932). Odpovede na často kladené otázky nájdete aj tu: http://www.nadaciapontis.sk/faq-via-bona-slovakia

Ako pomôcku pri vypĺňaní nominačného hárku môžete použiť tento dokument. Podľa platného Štatútu budú akceptované len nominácie prostredníctvom online formuláru.

Nominácie boli uzatvorené 15. januára 2018. Tešíme sa na vás v ďalšom ročníku.