Férový hráč na trhu

Za poctivý a výnimočný prístup k zákazníkom, dodávateľom a ďalším partnerom.

Ocenenie Férový hráč na trhu je zamerané na firmy s výnimočným prístupom k zákazníkom a/alebo dodávateľom, ako aj férovým prístupom k ďalším subjektom na trhu, ktorý by mohol byť inšpiráciou a vzorom pre ostatné spoločnosti. Hodnotia sa najmä aktivity uskutočnené v roku 2016. V tejto kategórii oceňujeme:

• uvádzanie zodpovedných a inovatívnych produktov a služieb na slovenský trh alebo zahraničné trhy (napr. rozvojových či transformujúcich sa krajín). Konkrétne môže ísť o produkty pre znevýhodnené skupiny zákazníkov, zavedenie nástrojov chrániacich ohrozené skupiny užívateľov, produkty s mimoriadnou kvalitou, spoločenskou inováciou alebo výrazne ústretovou zárukou nad rámec zákona;
  • nadštandardnú starostlivosť o zákazníkov, napr. programy zamerané na spokojnosť zákazníkov, nie však na úkor vzťahov s dodávateľmi a odberateľmi;
  • čestné jednanie s partnermi, napr. vytváranie etického a transparentného podnikateľského prostredia, zavedenie a dodržiavanie jasných, transparentných a prehľadných pravidiel pre zákazníkov či dodávateľov, etická reklama a marketing, zverejňovanie obchodných podmienok zrozumiteľným spôsobom, nadštandardné riešenie sťažností a reklamácií;
  • podpora dodávateľov v rámci celého dodávateľského reťazca, ktorý môže siahať aj do zahraničných krajín, napríklad skvalitňovanie ich fungovania a zodpovedného prístupu či platobné podmienky, ktoré dodávateľom zabezpečujú finančné zdravie a udržateľnosť.

Komisia sa môže rozhodnúť udeliť v tejto kategórii dve ocenenia – pre veľkú firmu a malú/strednú firmu.

Nominujte svoju firmu v kategórii Férový hráč na trhu

Inštrukcie k vypĺňaniu: Vypĺňajte stručne. S vašimi otázkami ohľadom nominácie v kategórii Férový hráč na trhu vám rád pomôže Ondrej Gallo (ondrej.gallo@nadaciapontis.sk, mobil - 0915 755 749). Odpovede na často kladené otázky nájdete aj tu: http://www.nadaciapontis.sk/faq-via-bona-slovakia

Čo odporúčajú členovia hodnotiacej komisie?

Člen hodnotiacej komisie Martin Mazág