Súčasné umenie a vážna hudba

Podporujeme inšpirujúce a progresívne formy umenia ako je festival komornej hudby Konvergencie a aukciu súčasného slovenského umenia.

After Phurikane

Festival komornej hudby Konvergencie
Festival Konvergencie je na Slovensku prestížny, inšpirujúci a progresívny festival komornej hudby. Od roku 2000 sú vždy naplnené sály, charakteristická neformálna atmosféra ako aj vynikajúce výkony a následné recenzie a ohlasy v tlači i vo verejnosti. Festival Konvergencie je o zbližovaní, o zbližovaní medzi interpretmi navzájom a publikom. Aj preto už niekoľko rokov vystupujú v rámci festivalu aj violončelista Jozef Lupták, akordeonista Boris Lenko, perkusionista Thierry Ebam, spevácka pätica Marcela a Jozef Dreveňákovci, Irena Pokutová, Béla Pokuta, Martinka Ďuďová.

Aukcia súčasného slovenského umenia
Aukciu súčasného slovenského umenia organizuje Nadácia - Centrum súčasného umenia.  Aukcia je zameraná na prezentáciu a reflexiu súčasnej výtvarnej scény na Slovensku. Hlavným cieľom aukcie je a bolo motivovať súkromný sektor smerom k darcovstvu, vzbudiť záujem a podnietiť aktívne zapojenie sa potenciálnych zberateľa do diania v oblasti súčasného umenia.

Komentáre