O Via Bone

Via Bona Slovakia inšpiruje firmy na Slovensku

Nadácia Pontis každoročne oceňuje výnimočné projekty a prístupy firiem, ktoré na Slovensku inšpirujú k zodpovednosti.
Autorom nového stvárnenia ocenenia je Mikuláš Zahatňanský

Vedeli ste, že...?

• Via Bona Slovakia je jediným ocenením, ktoré na Slovensku už od roku 1998 zviditeľňuje príklady zodpovedného podnikania a inšpiruje nimi ďalšie firmy. V doterajších ročníkoch sme nastavili vysokú latku kvality hodnotiaceho procesu, vďaka čomu získalo ocenenie vysokú reputáciu medzi firmami.
  • Na Via Bona Slovakia za rok 2014 sme prijali 61 nominácií.
  • Od roku 1998 sa prihlásilo až 233 firiem s 772 nomináciami, udelili sme celkovo 98 ocenení a 35 čestných uznaní.

Nadácia Pontis v roku 2017 už po sedemnástykrát vyzdvihne firmy, ktoré na Slovensku podnikajú férovo a zodpovedne. Do ďalšieho ročníka prestížneho ocenenia Via Bona Slovakia môžu svoje príbehy a projekty firmy prihlasovať od 21. novembra 2016 do 20. januára 2017. Tie najinšpiratívnejšie oceníme v ôsmych kategóriách. Sedem cien udeľuje nezávislá porota zložená zo zástupcov biznisu, štátnej sprá­vy, mimovládneho sektora, médií a vzdelávacích inštitúcií na základe nominácií firiem a osobných prezentácií. Ôsmu ocenenú firmu vyberá verejnosť hlasovaním na webovej stránke hlavné­ho mediálneho partnera.

„Každý rok hľadáme férové firmy, ktoré sú niečím výnimočné, pomáhajú okolitej komunite, zamestnancom, berú ohľad na životné prostredie alebo bojujú proti korupcii a riešia spoločensky náročné témy na Slovensku. Víťazi idú pri svojom podnikaní nad rámec svojich zákonných povinností a snažia sa byť prínosom pre svoje okolie. Veríme, že ich príbehy budú inšpirovať aj ostatné firmy,“ vysvetľuje Lenka Surotchak, riaditeľka Nadácie Pontis.

Uspieť môžu aj firmy z regiónov

Ostatný 16. ročník ocenenia bol prelomový, keďže že sa doň prihlásilo doteraz najviac malých a stredných firiem, medzi nimi aj slovenské bez zahraničnej majetkovej účasti. „Medzi víťazmi je viacero projektov firiem z ekonomicky slabších regiónov Slovenska, ako sú Banská Bystrica, Trebišov či Partizánske. Aj tie dokazujú, že vedia motivovať ľudí k osobnému rastu, záujmu o svoje okolie a zodpovednému prístupu k životnému prostrediu,“ hovorí L. Surotchak.

Pozrite si kategórie ocenenia Via Bona Slovakia:

Hlavné ceny
•    Zodpovedná veľká firma
•    Zodpovedná malá/stredná firma

Zodpovedné podnikanie
•    Zelená firma
•    Skvelý zamestnávateľ
•    Férový hráč na trhu

Firemná filantropia
•    Podporovateľ dobrovoľníctva
•    Dobrý partner komunity

Kontakt na organizačný tím: viabona@nadaciapontis.sk